En dat bleek, het gaat dan vaak om via-via opdrachten die in andermans portfolio terechtkomen (of niet) maar waar ik wel ergens een aardige bijdrage heb geleverd. Het antwoord voor vorig jaar: migreren, migreren, migratie en zo af en toe een gehackte website opschonen zodat de overlevingskansen tot de migratie vergroot worden.

Een optelsommetje leerde dat ik vorig jaar zo'n 20+ websites heb gemigreerd, grotendeels naar Joomla 3, waarbij twee grote shopmigraties zaten, afscheid nemen van Virtuemart, 1x naar Magento en 1x naar Mijoshop. Een grote shopmigratie is een geval waarbij het van belang is dat de webwinkel goed blijft draaien en de details het succes bepalen. Een shopmigratie blijft dus spannend en is de ideale manier om de software van binnen en van buiten te leren kennen. Het doet ook een beroep op je planningsvaardigheden, een shopmigratie doe je niet op een achternamiddag.

Iemand heeft mij ooit wel eens "zij met die lijstjes" genoemd, dat waren to-do lijstjes die je maakt als je de technische projectleiding hebt over iets. Die lijstjes zijn vooral fijn als je veel hebt weggekruist en blijven erg handig tijdens de rit. Ook al moet je grotendeels jezelf leiden :-).

 

 

Wil je meer informatie?    Neem contact op

 

Go To Top