Toen ik met mijn nieuwe website bezig was, en het daarbij behorende opschonen, nou ja, ik schoon op en laat het verleden op een gegeven moment voor wat het is, kwam al snel de vraag op wat ik vorig jaar zoal had uitgespookt wat niet rechtstreeks de portfolio in kan. Gewoon omdat ik dacht, heb toch wel wat meer gedaan of niet?

Jug Hveen logo

Op 7 Januari 2014 heeft EMMA-design een presentatie gegeven over het starten met RSForm!Pro bij de Joomla gebruikersgroep Heerenveen. Aan bod kwamen onder meer het maken van een formulier met behulp van de Wizzard, velden toevoegen, wijzigen en verwijderen, de lay-out van het formulier en basic e-mail response naar klant en beheerder.


EMMA-design heeft een presentatie gegeven op de Joomladagen van 2013, "Responsive Low Hanging Fruit". Het niveau is voor beginners, gemiddeld.

Na de lees meer vind je een embed van de presentatie.


Ik had er al van gehoord maar kwam ze concreet tegen bij het bestuderen van de nieuwe templates voor Joomla 3, Less-bestanden. Toen kwam het op de "moet ik echt eens naar kijken"-lijst, ach eigenlijk hing het onderwerp daar al lang rond. Nu ik plots behoefte had om wat templates met een kleurpalet te maken, werd het een noodzaak. CSS met Less, hoe heb ik ooit zonder gekund.

 

rsform pro dropdown

Voor een klant had ik in RSform Pro de mogelijkheid nodig om de waarde in dropdownlijst B afhankelijk te laten zijn van de gekozen waarde in dropdownlijst A zoals in onderstaand voorbeeld waarbij de lijst met boeken afhankelijk is van de gekozen auteur.

Jug Hveen logo

Op 4 september heeft EMMA-design een presentatie over migratie van Joomla 1.5 naar Joomla 2.5 gegeven bij de Joomla gebruikersgroep Heerenveen.

Tijdens de presentatie kwamen o.a. de diverse strategieen naar voren zoals opnieuw beginnen versus migreren en de migratietools Jupgrade en SPupgrade. Gelukkig kwam Murphy ook langs. Migreren is makkelijk te presenteren als "fluitje-van-een-cent" maar de realiteit is dat er veel redenen zijn waarom het mis kan gaan en ook mis gaat. De meest voor de hand liggende problemen kwamen daarom ook aan bod.

Lijkt een Joomla gebruikersgroep bijeenkomst je ook wat, op de website van Joomlacommunity kun je zien waar en wat er te doen is.

Ik las het ergens of ik werd erop gewezen: "u is fout" op websites. Maar hoe spreek je je bezoekers dan wel aan?

 

Wil je meer informatie?    Neem contact op

 

Go To Top